3 x waarom ook jij een lamellendak moet kopen!

Een lamellendak is al jaren razend populair in zowel Nederland als België. Om je een handje op weg te helpen: een lamellendak is een terrasoverkapping waarbij het dak bestaat uit verstelbare lamellen. Het is een perfecte toevoeging aan je tuin. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen je uit waarom ook jij een lamellendak in je tuin zou moeten hebben!

1. Het gehele jaar door genieten van je tuin

Zodra het lekker weer wordt, gaan we de tuin in. Een lekker drankje, een hapje, de krant of een tijdschrift en dan het liefst ook nog met de beentjes omhoog. Klinkt heerlijk, toch?! Waarom doen we dat eigenlijk niet in de herfst of de winter? We genieten optimaal van onze tuin in de zomer, maar in de andere seizoenen zitten we het liefst binnen.

Een lamellendak zorgt ervoor dat jij vrijwel het gehele jaar door van je tuin kan genieten. Als de zon schijnt, kan je de lamellen ‘open’ zetten waardoor je een fijne lichtinval creëert. En zodra het begint te regenent kan je de lamellen weer kantelen zodat het dak ‘dicht’ is. Je hoeft dus niet gelijk naar binnen als het regent! Als het sneeuwt, is het aan te raden om de lamellen weer te openen. Door het gewicht van opgehoopte sneeuw kunnen de lamellen gaan doorhangen en dus defect raken.

2. Een mooie aanbouw

Je kan een lamellendak ‘los’ in de tuin laten plaatsen, maar een lamellendak als aanbouw laten plaatsen is ook mogelijk. Zo creëer je niet alleen een mooie, maar ook strakke en stijlvolle aanbouw. Je kan hieronder bijvoorbeeld je eettafel plaatsen of een fijne loungeset neerzetten.

3. Volledig op maat

Iedere tuin is anders, dus één soort lamellendak is verleden tijd. Bij Ekstravert kan je makkelijk jouw terrasoverkapping op maat ontwerpen, dankzij een configurator. Je kiest eenvoudig de gewenste RAL-kleur, hoogte, breedte en je hebt zelfs de mogelijkheid om screens aan de zijkanten van je lamellendak te laten plaatsen. Zo geniet je van optimale privacy. Want met screens kan jij wel naar buiten kijken, maar kan een ander niet naar binnen kijken. Klinkt heerlijk, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *